14 березня 2019 року в Любешівському технічному коледжі Луцького НТУ був проведений відкритий бінарний урок у 26 групі на тему: «Технологія приготування омлетів. Гігієнічна оцінка якості яєць та яєчних продуктів».
Бінарний урок – це нестандартний урок з реалізацією міжпредметних зв’язків, який сприяє формуванню креативної компетентності, аналітичного мислення, створює умови для практичного застосування знань, навичок та вмінь з різних предметів одночасно. Під час проведення уроку було застосовано міжпредметні зв’язки з предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Устаткування підприємств харчування» і «Гігієна та санітарія виробництва».
Мета уроку: ознайомити учнів із товарознавчою характеристикою яєць та яєчних продуктів, їх використанням; технологією приготування омлетів, правилами оформлення та подачі; з правилами організації робочого місця; ознайомлення з загальною будовою, правилами експлуатації устаткування для смаження омлетів; гігієнічною оцінкою якості яєць, яєчних продуктів та іншої сировини для приготування омлетів; розвивати в учнів ініціативу і професійну винахідливість, уміння застосовувати знання в повсякденному житті.
Організатори відкритого бінарного уроку, Кравченко Т.Ф. і Корець Л.І., переконані, що сучасному фахівцеві для професійної мобільності та конкурентоспроможності на ринку праці необхідно досконало володіти спеціальними знаннями та навичками.