12 травня 2023 року в рамках співпраці із стейкхолдерами був проведений майстер-клас “Приготування зефіру”, який провела Світлана Левковець, майстер виробничого навчання і Розалія Березюк, майстер-кондитер, кондитер 6 розряду СТ “СЛОВ’ЯНОЧКА”. На майстер-класі були присутні здобувачі освіти спеціальності “Готельно-ресторанна справа”, професії кондитер, педпрацівники циклової методичної комісії харчового виробництва.
Зефір з’явився ще за часів стародавнього Єгипту, де він був десертом на основі меду. Зефіром любив поласувати Арістотель та Гіпократ відновлював смаколиками сили після кожної операції.
Присутні ознайомилися з історією виникнення, технологією приготування і подачею зефіру.
Мета майстер-класу – прививати здобувачам освіти навички здорового харчування, оскільки зефір не тільки солодкий але і корисний. І на завершення – чаювання, де у теплій і щирій атмосфері присутні обмінювались ідеями, ділились враженнями та радісно дегустували смаколики.