Любешівський технічний коледж Луцького НТУ проводить набір учнів з професій:
-
кухар, кондитер – на базі 9 класів (БЗСО);
-
кухар – на базі 11 класів (ПЗСО).
Ці професії необхідні та актуальні у всі часи, оскільки без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі.
Кухарська справа – непроста наука, в якій поєднується праця і краса. Сучасний кухар, кондитер має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну пам’ять та почуття міри.
Перспектива росту:
- Кухар
- Керівник гарячого або холодного цеху
- Начальник зміни, людина, яка відповідає за весь виробничий процес
- Су-шеф – перший головний помічник шеф-кухаря, його права рука
- Шеф-кухар панує на кухні – він фахівець високого класу, може приготувати будь-яку страву і створити нову.
Під час навчання учні вивчають технологію приготування страв, борошняних кондитерських виробів, будову і експлуатацію обладнання, яке використовується для приготування страв, а також вчаться правильно сервірувати столи, проводити дегустацію виготовлених страв і виробів, дотримуватися правил і норм санітарії, гігієни та техніки безпеки під час роботи.
Підготовка фахівців проводиться в оснащених кабінетах та кухні-лабораторії.
Дегустація страв і виробів, а також відпрацювання прийомів сервіровки стола, проводиться в дегустаційній залі.
Виробничу практику учні проходять на підприємствах ресторанного господарства області, а також базі відпочинку «Арго» в смт. Затока Одеської області, здобуваючи корисний та практичний досвід, закріплюючи навики обраної професії.
Після закінчення навчального закладу учням присвоюється кваліфікація кухар 4 розряду, кондитер 4 розряду.
Запрошуємо до нас на навчання !